Skip to Content
0
Former Member
Jan 17, 2006 at 10:10 PM

Kernel patch from 620 to 640 fails: R3trans fails, disp+work dies.

14 Views

We are attemtping to patch R/3 4.7 (WAS 6.20) from kernel 6.20, to 6.40 (87). I've had to make env variable change on ORA_NLS33, had to create a soft link in the work directory to the kernel dw_stl.sl file (per OSS note), modified the Instance profile per sappfpar, and manually ran sapcpe to update the kernel links. I was able to get the CI started (also located on the DB server), but none of the App servers will start. The App servers reside on a different host and all terminate with the same error after "startsap ". The disp+work processes all die. I can see that R3trans cannot connect to the DB and I believe that if I can resolve this problem, the App should start.

At the risk of posting a long entry, I have posted the content of trans.log below (output of R3trans -x on App server)

We are running Oracle 9i (9206) on UNIX 11.11.

rp1adm> more trans.log

4 ETW000 R3trans version 6.13 (release 640 - 06.07.05 - 07:56:00).

4 ETW000 ===============================================

4 ETW000

4 ETW000 date&time : 17.01.2006 - 16:08:14

4 ETW000 control file: <no ctrlfile>

4 ETW000 R3trans was called as follows: R3trans -x

4 ETW000 trace at level 2 opened for a given file pointer

4 ETW000 [dev trc ,00000] Tue Jan 17 16:08:14 2006 554 0.000554

4 ETW000 [dev trc ,00000] db_con_init called 28 0.000582

4 ETW000 [dev trc ,00000] create_con (con_name=R/3) 116 0.000698

4 ETW000 [dev trc ,00000] Loading DB library '/usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl' ...

4 ETW000 98 0.000796

4 ETW000 [dev trc ,00000] Tue Jan 17 16:08:15 2006 61771 0.062567

4 ETW000 [dev trc ,00000] load shared library (/usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl), hdl 0

4 ETW000 133 0.062700

4 ETW000 [dev trc ,00000] Library '/usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl' loaded

4 ETW000 42 0.062742

4 ETW000 [dev trc ,00000] function DbSlExpFuns loaded from library /usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl4 ETW000

84 0.062826

4 ETW000 [dev trc ,00000] Version of '/usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl' is "640.00", patchlevel (0.79)

4 ETW000 338 0.063164

4 ETW000 [dev trc ,00000] function dsql_db_init loaded from library /usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl

4 ETW000 49 0.063213

4 ETW000 [dev trc ,00000] function dbdd_exp_funs loaded from library /usr/sap/RP1/SYS/exe/run/dboraslib.sl

4 ETW000 99 0.063312

4 ETW000 [dev trc ,00000] New connection 0 created 85 0.063397

4 ETW000 [dev trc ,00000] 0: name = R/3, con_id = -000000001 state = DISCONNECTED, perm = YES, reco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255

, occ = NO

4 ETW000 98 0.063495

4 ETW000 [dev trc ,00000] db_con_connect (con_name=R/3) 124 0.063619

4 ETW000 [dev trc ,00000] find_con_by_name found the following connection for reuse:

4 ETW000 39 0.063658

4 ETW000 [dev trc ,00000] 0: name = R/3, con_id = 000000000 state = DISCONNECTED, perm = YES, reco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255,

occ = NO

4 ETW000 43 0.063701

4 ETW000 [dev trc ,00000] Got ORACLE_HOME=/oracle/RP1/920_64 from environment

4 ETW000 918 0.064619

4 ETW000 [dev trc ,00000] -->oci_init1 44 0.064663

4 ETW000 [dev trc ,00000] -->oci_initialize (con_hdl=0) 57 0.064720

4 ETW000 [dev trc ,00000] got NLS_LANG='AMERICAN_AMERICA.WE8DEC' from environment

4 ETW000 39 0.064759

4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'OCIEnvCreate' failed: rc = -1

4 ETW000 892 0.065651

4 ETW000 [dblink ,00419] ***LOG BY2=>sql error -1 performing CON [dblink#2 @ 419]

4 ETW000 372 0.066023

4 ETW000 [dblink ,00419] ***LOG BY0=>'OCI_ERROR' [dblink#2 @ 419] 32 0.066055

2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE --- dbs_ora_tnsname = 'RP1'"

Message was edited by: Drew Andreatta