Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Cannot launch extended app from Launchpad

Hello Experts,

I extended one standard FIORI application 'My Paystubs'.

The process followed was:

1) Downloading the standard application project from ABAP repository.

2) Uploading the standard project into eclipse.

3) Creating extension project in eclipse and mentioning the parent app name in component.js file of extended project.

4) Uploaded the extended application project in ABAP repository without any errors. Checked the BSP application and it looked fine.

5) Did the necessary configurations in tcode LPD_CUST.

6) Created semantic object.

6) Created catalog and group in the launchpad.

7) Created the necessary roles and assigned to the user.

Now the application tile is visible in the laucnhpad home screen.

When I try to open the application, I get error message saying 'Could not start the app due to configuration problem'.

When I checked the chrome browser console, I got the below errors:

GET Https://......../default_host/sap/bc/bsp/sap/zhcm_ps_mon/Component-preload.js 404 (Not found)

GET Https://......../default_host/sap/bc/bsp/sap/zhcm_ps_mon/Component.js 404 (Not found)

Error - found in negative cache: 'hcm/emp/payslip/ZHCM_PS_MON/Component.js' from /default_host/sap/bc/bsp/sap/zhcm_ps_mon/Component.js: 404 - Not found

Could not start the app due to a configuration problem -

I have used the similar approach for my earlier client, for one other application and it worked perfectly.

Please suggest where the things are going wrong.

One more information, when I checked the service of this extended application in tcode SICF, under the path default_host > sap > bc > ui5_ui5 > ZHCM_PS_MON, and tested this service as standalone, the application opened perfectly in the browser without any errors.


Best Regards,

Rahul

1.png (8.1 kB)
2.png (45.0 kB)
Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • Best Answer
    Posted on Mar 13, 2015 at 08:34 PM

    the error says Component.js is not found

    check in LPD_CUST, if you have corrrectly mentioned the component name

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.