Skip to Content
avatar image
Former Member

How to resolve blank page for BI LaunchPad and 404 error in CMC?

Hello Members,


Greetings and Wish you a very happy new year!!


Environment is as below:


BI 4.0 SP4

Tomcat 6.0


We have checks performed earlier and  observations are mentioned below:

  1. a) Using the Web server URLs as their hostname or else using the ip address we are able to retrieve the homepage
  2. b) Login is successful for CMC [Central Management Console]and BI LaunchPad.
  3. c) Get 404 homepage error post login to CMC.
  4. d) We get a blank screen post login to BI LaunchPad.
  5. e) If we try to log off from CMC, the log off is successful. However for BI LaunchPad the scenario is different. Log off does not occur. Close browser  tab and reopening BI LaunchPad login is successful without passing credentials
  6. f) Scenario mentioned above is applicable for both webservers using their hostname as well as ip address.
  7. g) Using Tomcat host IP address and hostname we can fetch the tomcat homepage however we have a problem with obtaining the web pages directly.
  8. h) Interestingly no issues are observed if the CMC and BI LaunchPad web applications are called using our loadbalancer configuration.

Conclusion:

The issue is checked and found presently only in one box of BO 4.0.

From e) and f) we can determine that the token to BILaunchPad does not get killed, hence we have an issue with existing sessions for BILaunchPad. This will lead to performance issues later, when users start to login to BILaunchPad when the access is provided.

Additionally we have packet loss for CMC however for BI LaunchPad the GET request to obtain next packet is probably not happening. This is an assumption at present as we do not have not installed any network tracing tools at the moment.



Find attached screenshots of the issue.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jan 08, 2015 at 05:45 AM

    I would appreciate everyone's thoughts on this behavior.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Sebastian Wiefett

      Hello Sebastian

      I also believe the same, redeploying tomcat would help.

      The question is why everything looks great using loadbalancer and not so good without it.

      Its a strange behavior, for which I am not able to show a cause and hence proceed with necessary action. 😠

      Can you suggest a way out for this.

  • avatar image
    Former Member
    Jan 08, 2015 at 06:01 PM

    Hi Aravind

    Follow this

    HTTP Status 404 in CMC Log In Window If you have installed or upgraded Business Objects on your server and you are unable to log into the CMC as there is a 404 error where the log in window should be then you will need to redploy your Business Objects web applications. Do the following: 1. Log onto your Business Objects server 2. Start the Central Configuration Manager (CCM) found in the Business Objects program list 3. Stop Tomcat 4. Start a command window and navigate to the deployment folder which can be found at: <install dir>\Business Objects\deployment 5. Run the following command from within the deployment folder: wdeploy tomcat55 deployall   wdeploy tomcat6 deployall 6. Let this run for approx 15 minutes 7. Restart Tomcat using the CCM

    You should now be able to log into the CMC.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded