Skip to Content

Adaptive Job Server is not getting enabled

Hi,

i have installed SAP Business Objects 4.1 SP4 Patch1, after installation i can see that all servers are started except Adaptive Job Server, even server is started it is showing disabled status and it is not getting enable.

and while checking the logs i found below error.

can you please suggest something if you had similar issue.

---------------------------------------------------

trc file: "jobserver_XXXXX.AdaptiveJobServer_ncs.trc", trc level: 1, release: "720"

---------------------------------------------------

M  [Thr 10364] ***LOG Q0I=> NiPGetHostByName: '$SMDAgentHost' not found: getaddrinfo [ninti.c 895]

M  [Thr 10364] *** ERROR => Main agent failed to be initilized due to incorrect host setting! [ncsmtdatasen 20]

M  [Thr 10364] *** ERROR => Main agent failed to be initilized due to incorrect host setting! [ncsmtdatasen 20]

M  [Thr 10364] NCS trace timer is disabled since the interval is set to 0

M  [Thr 10364] NCS data timer is disabled since the interval is set to 0

M  [Thr 10364] NCS library version 2.3.9 (unicode) loaded

M  [Thr 10364] NCS_ProcInit API invoked

Thanks and Regards,

Murtaza Najmi

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

9 Answers

  • Jan 02, 2015 at 11:04 AM

    Moved to BI platform space for faster response

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jan 02, 2015 at 11:16 AM

    Hi Murtaza,

    Error message from the log file is related to solution manager and not SAP Business Objects application.

    Please refer the below KBA.

    1849916 - Error : "NiPGetHostByName: '$SMDAgentHost' not found: getaddrinfo [ninti.c 895]" in the Central Management Server log file

    https://service.sap.com/sap/support/notes/1849916

    Thanks,

    Daya Jha

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 02, 2015 at 11:41 AM

    Hi Murtuza,

    You've attached excerpts from the .ncs trace. That might not help much.

    The .glf log files would contain more relevant errors. You could try attaching the .glf file which contains traces from the TIME of the issue.

    Is it correct that the server status is Running - Disabled?

    Try to stop the server, does it go into the Stopped status?

    Try to also create a new Adaptive Job Server (stop the original one before doing so). If and when created, does the new server run successfully?

    -Sid

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jan 02, 2015 at 03:05 PM

    Murtaza,

        Was this server ever working ?  Please provide more info?

    - Was the Adaptive Job Server working before the upgrade ?

    - What was you original BI 4.x version before the upgrade ?

    - Did you move the BI4 install from another server?

    - What OS are you running it on?

    - Does the SIA work from CCM ?

    Regards,

    Ajay

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jan 05, 2015 at 08:07 PM

    Can you see if

    ServerIntelligence_Service_JavaSchedulingService_To_Install_dfo_frag.xml and

    ServerIntelligence_Service_JavaSchedulingService_dfo.xml

    are available or not?

    Location: <BO_INSTALL_DIR>/sap_bobj/enterprise_xi40/packages

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 06, 2015 at 08:39 AM

    Along with Pavan's suggestion, please also check <BO install root>\setup\packagestemp directory.

    Are there any objects in this folder?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jan 07, 2015 at 05:48 AM

    Hi Pavan/Siddhartha,

    below folders are there in this location, no other folder are there as suggested by you..

    <BO_INSTALL_DIR>/sap_bobj/enterprise_xi40/packages


    BusinessObjects_Universe_pin

    SI_KEYWORD_idx

    SI_LOV_KEY_idx

    SI_MOBILE_READY_idx

    SI_NAME_idx

    SI_TENANT_ID_idx



    And there is no folder at below directory <BO install root>\setup\packagestemp



    Thanks and Regards,

    Murtaza Najmi

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Siddhartha,

      it is windows server 2008 R2.

      and G: Drive is a local drive.

      and path is same which you have shown above
      <install root>SAP BusinessObjects\setup\packagestemp

      Thanks and Regards,

      Murtaza Najmi

  • avatar image
    Former Member
    Jan 07, 2015 at 12:52 PM

    Hi Murtaza,

    I am suspecting the SIA and the AJS could have lost its references.

    We could check this by few tests

    1. Now would have to run the below command line in Command prompt( running with Admin privileges)

    Make the necessary changes such as the directory of the installation and its absolute paths, SIANAME , FQDN.

    "C:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win64_x64\JobServer.exe" -javaargs "Dbusinessobjects.connectivity.directory=C:/Program Files (x86)/SAP BusinessObjects/SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0//dataAccess/connectionServer,Dcom.businessobjects.mds.cs.ImplementationID=csEX,Djava.awt.headless=true,XX:MaxPermSize=192m" -loggingPath "C:/Program Files (x86)/SAP BusinessObjects/SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0/logging/" -maxDesktops 0 -jsTypeDescription "Crystal Reports Job Server" -objectType CrystalEnterprise.Report -fg -restart -name SIANAME.AdaptiveJobServer -pidfile "C:/Program Files (x86)/SAP BusinessObjects/SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0/serverpids/SIANAME_SIANAME.AdaptiveJobServer.pid" -ns <FQDN>:6400\

    If this executes then it is a clear indication that the process is functional but the SIA is not able to start the Service.

    2. After this you can now create a new SIA pointing to a blank DB and check if the AJS works there.

    If the AJS work in both the scenario then you can opt to recreate the original SIA which could be the possible solution here

    -Guru

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Apr 01, 2015 at 09:09 AM

    Hi All,

    the issue is resolved.

    Thanks and Regards,

    Murtaza Najmi

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi,

      please contact Technical Support - that is the correct way of getting best results from Installation / Deployment experts.

      you don't want to 'guess' this, bases on an old thread.  to resolve this situation, it will be linked directly to the information found in the log file that needs to be analyzed

      regards,

      H