Skip to Content

Depreciation is not posted for Depreciation Area 51

Hi,

Urgent help is required. I have a query on how depreciation values are shown for different depreciation areas in asset explorer.

In our system, except depreciation area 01, all depreciation areas have "0 - Area doesn't post" in Post to GL field in OADB. When depreciation is calculated, it posting only for depreciation area 01. But for depreciation area 50, I can see the posted values in AW01N, but no values are showing for depreciation area 51. Both areas have same configuration. DA 50 for local currency, DA51 for USD.

After depreciation run is completed for period 06, ANLC table showing "06" in posted upto (AFBLPE) field for DA 01 and for DA50. but this field is zero for DA 51. in AW01N also, the posted values and planned values can be seen for DA50, but no values are showing for DA51.

My question is why the values for DA51 are not calculated and not shown in ANLC and AW01N?

Is there any SAP standard transaction available to calculate depreciation for DA51?

Please see below screen shots.

Your expert advice is required to resolve one urgent year-end issue.

Thanks very much in advance for your help.

DA50.png (51.7 kB)
DA51.png (36.3 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Dec 23, 2014 at 03:12 AM

    Hi Bharath,

    Can you please share screen shot from OADB,

    Also check your system settings in OABN(51 should be checked), OABS(not checked), OABU(not checked)

    There must be some difference in 1,50 & 51, else share screen shots

    Also did you recently added a new area (51) after the initial configuration.

    Thanks in Advance.

    Pankaj Bansal

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Bharathkumar Nallamalli

      Hi Bharath,

      Thanks for sharing details.

      Next thing i would check is your dep key assigned to area(Asset master), AFAMA settings for dep key.

      And also OAYR for DA settings as mentioned by 'Ravi'.

      Thanks in Advance.

      Pankaj Bansal

  • Dec 23, 2014 at 04:46 PM

    Have you configured OAYR for depreciation area 51

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • OAYR is configured for 01 and 60 areas. It is not configured for both 50 and 51. Both have 0-Area doesn't post. But AFAB is calculating depreciation for 50, not for 51.

      I also checked the depreciation key. Both areas have same depreciation key.

      Thanks,

      Bharath