Skip to Content
avatar image
Former Member

User 'P' doesnot have permission 'ReadDbInformation' in account 'Ptrial' -Error Connecting cloud system from hana studio

Hi Everybody, I started exploring HANA last week. I have got my SAP HANA cloud instance working.

When I am trying to connect it from sap hana studio-

using system->add new cloud system

After giving credentials , I am getting below errors-

User 'P' does not have permission 'ReadDbInformation' in account 'Ptrial'

com.sap.core.tunnelcommands.framework.executor.DefaultResponseConsumingStrategy  - statusCode: 403 Forbidden

Could not populate schemas UI.

can anybody let me know how to grant permissions or any other way to resolve this ASAP.

Regards,

Poonam.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jan 27, 2015 at 04:24 AM

    Hello

    I got what problem you are facing.

    Just try as below

    add new cloud system--> hanatrial.ondemand.com (use this link in landscape host)

    and try


    Thank you



    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 05, 2015 at 12:18 PM

    I had same problem and Mr. Patel's solution worked for me.

    Thank You!

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 07, 2015 at 01:11 PM

    Hi,

    I have the same issue, but I'm already using hanatrial.ondemand.com as host.


    The odd thing is it worked a few hours ago; but I had an issue with a project. The repository apparently can't be moved, so I had to deleted the project and the repo, and I also removed the system. Now I want to add the system back, and I'm facing that 403 error.


    I looked in all menus in the cockpit, but none seem to enable me to grant the missing readDbInformation. I tried using the other hosts but they give the same results.

    I tried reaching the URI (https://services.hanatrial.ondemand.com/services/v1/instances/p1940356270/persistence/v1/schemas/) using my browser, and this prompted me to accept a certificate, which is now properly saved, but this didn't solve the issue either.


    Any ideas why it doesn't work anymore? Am I forgetting something? May I have lost the permission because I removed the system from Eclipse?


    FYI I'm under Eclipse Luna 64bit, using Java 1.8.0_40 64bit.


    Thanks in advance!


    Jonathan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded