Skip to Content

Connexion time very long

Hello,

When we try to connect to Analysis for Excel, response time is very long before executing the querie.

I mean screen with connexion parameters and then screen to choose BICS connexion.

Is there a way to accelerate the connexion ?

Thank you in advance

Regards,

Nicolas

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Posted on Sep 30, 2014 at 12:12 PM

    Hi Nicolas - are you on the latest release for Analysis Office? Every release they make performance improvements.

    Which version of the BI platform?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2014 at 01:06 PM

    Hi Nicolas,

    Are you talking about the time it takes from when you select ok button on the login screen till the time it shows you a list of OLAP connections you have defined in your bobj server?

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Mickal

      yes I'm talking about this time.

      I've just tested the new version 1.4.8.3163 and this is the same response time and some time it doesn't work (error message) .

      But when I select a querie in my historical list, it's ok.

      Thank you in advance if you have any idea.

      regards,

      Nicolas

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2014 at 01:17 PM

    Hi Nicolas, If this persists in SP8 you could try to change a setting in Internet Options. For me it has worked, however I do connect to Netweaver not BI platform, but I think the issue could be the same.

    Open IExplorer, Internet Options, Advanced and de-select the option "Check for publisher's certificate revocation" under Security. Then try again and see if there is any difference.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member TRINQUAND Nicolas

      Hi Nicolas,

      We experienced similar issues but only on selective machines, in our case
      note 1781616 solved our issue (Same as Farmakis comment)

      I think it has something to do with your proxy/internet explorer setup. Can
      you run a trace route and check your hops.

      To do a trace rout, at the command prompt, type tracert YourBOBJserver.com

      You may need some assistance from your network team to confirm the servers
      it hops to before going to your bobj server.

      Have you checked your browser is setup to bypass proxy for local servers and
      that your bobj server list listed in your local servers list?

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.