Skip to Content
avatar image
Former Member

Transport setup in parallel system/5-tier landscape

Hi all,

We are moving from a 3-tier (dev/QA/prod) landscape to a 5-tier to include project dev & QA systems and I'm trying to configure the relevant transport routes for this. Currently I have added the project dev system (dev2) into the TMS and created a consolidation transport route from the original dev system (dev1) but no transports are generating in the queue, and when I try to manually add a transport (extras -> other requests -> add), I receive the below error:

"Transport control program tp ended with error code 0247

Command: ADDTOBUFFER DECK911757 YEC pf=\\vms-dec-001\sapmnt

Return code: 0247

Error text: addtobuffer has problems with data- and/or cofile

Request: DECK911757"

The aim is to have two separate transport routes that will be controlled individually, but transports being released from dev1 need to go into the queues for both QA1 and dev2.

Route 1:

dev1 --> QA1 --> prod

Route 2:

dev1 --> dev2 --> QA2

Any advice would be greatly appreciated!

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Sep 09, 2014 at 11:30 AM

    After resolving other issues with transport set up, transport groups were required in order to achieve the dual-path/dual-track transports:

    Dev1 --> CR (1 x ZSID, 1 x SAP) to QA1/Dev2 TRG --> QA1 --> DR to Prod

    --> Dev2 --> CR to QA2

    (CR = Consolidation Route, TRG = Transport Group, DR = Delivery Route)

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Sep 08, 2014 at 04:18 PM

    Hi Dan,

    Is the transport directory common for all the systems including the new system (dev2)? Issue seems to be that the data/cofiles are not accessible for dev2 system. Please check this and provide your feedback. Thanks.

    Regards,

    Venkat.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Sep 09, 2014 at 11:27 AM

    Hi,

    1. Could you please perform a check on system (STMS_IMPORT->Queue->Check->transport tool).

    2. Check the TP log while releasing the request.

    3. Check if the given folder is included in the consolidation path created between Dev1 to Dev2.

    4. Also try to activate and distribute STMS settings from Domain controler once again.

    Regards,

    Prithviraj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded