Skip to Content
avatar image
Former Member

Startup problems after NW Studio upgrade

Hi,

After installing a newer version of NW Studio (2004S/700)from an older 640 SP11, the startup of the studio is very slow. In the taskmanager I see that sapide.exe is always started twice, one of those consuming 99% CPU time, other nearly idlde. This seems strange to me. An ideas on that?

regards

Kurt

the log contains following:

Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -feature com.sap.java.ide -consolelog -data C:\projects\SO\dev\dev C:\j2sdk1.4.2_06\bin\javaw.exe

-Xmx512m

-Xms128m

-XX:PermSize=32m

-XX:MaxPermSize=128m

-DallUserDir='C:\Documents and Settings\All Users\Application Data'

-cp C:\Program Files\SAP\IDE\IDE70\eclipse\SapStartup.jar com.sap.ide.eclipse.startup.Main

-os win32

-ws win32

-arch x86

-feature com.sap.java.ide

-showsplash C:\Program Files\SAP\IDE\IDE70\eclipse\SapIde.exe -showsplash 600

-consolelog

-data C:\projects\SO\dev\dev -data C:\projects\SO\dev\dev -install file:C:/Program Files/SAP/IDE/IDE70/eclipse/

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Dec 21, 2005 at 03:35 PM

    I just encountered a similar problem after updating my local Developer Workplace to NW04 SP15 (from SP14). There were two Sapide.exe processes, one consuming close to 100% CPU usage, and no splash screen would appear. After a long time NWDS would finally start, but ending the Sapide.exe process would make it start faster.

    I found out that a file called "buildnum.txt" was missing after patching. I added the file from a previous SP and changed the "Build: XXXXXXXXXXXX" line to contain the new build number (it can be found in the About box), and now NWDS starts normally again.

    On another note, another file (.eclipseproduct) was also missing, causing an error during the install. Adding the file from the previous SP stopped the error from happening.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      the only thing in that file is (as mentioned above):

      Build: XXXXXXXXXXXX

      (my number is : 200511250257)

      It needs to be in the folder : <NWDS installation folder>/eclipse/

      Greetz

      Christophe