Skip to Content

Entry using connection AFW failed

Hi,

I am trying to read an external file and push it in to R/3 by calling RFC using XI.

I configured everything.

File and RFC adapters are working fine.

After processing as per settings it is deleting the file but it is not pushing in to R/3.

In the Audit log i am getting the following messsages:

-


1.Success>Send binary file "tom.xml" from FTP server "entegdt27:XIshared", size 140 bytes with QoS EO

2.Success>Application attempting to send an XI message asynchronously using connection AFW.

3.Success>Trying to put the message into the send queue.

4.Success>Message successfully put into the queue.

5.Success>The application sent the message asynchronously using connection AFW. Returning to application.

6.Success>The message was successfully retrieved from the send queue.

7.Success>File "tom.xml" deleted after processing

8.Success>The message status set to DLNG.

9.Error>Transmitting the message to endpoint http://entegdt27:8000/sap/xi/engine?type=entry using connection AFW failed, due to: Received HTTP response code 500..

10.Success>The asynchronous message was successfully scheduled to be delivered at Tue Dec 06 09:39:01 IST 2005.

-


During retry the same error(9) is repeating.

Can Anyone Help.

Thanks in Advance

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

5 Answers

  • Posted on Dec 07, 2005 at 10:22 AM

    Hi,

    Things are OK as per troubleshooting guide.

    But still the same problem is continuing.

    Expecting more suggestions .

    Regards

    Chemmam

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Arun Kumar Gopinathan

      Chemmanz,

      Start the Visual Admin tool. Connect to your XI J2EE Engine (640).

      Go to Server->Services.

      Try to restart such services as "SAP XI AF Messaging", "SAP XI AF Core", "SAP XI Adapter: XI", etc.

      (Once it helped me)

      Vadim N

  • Posted on Dec 06, 2005 at 04:53 AM

    Hi go to TCODE: SMICM

    choose Services

    and check if yout <b>http</b> port is: 8000

    if not change it in:

    SLD -> business systems -> your xi server -> pipeline URL

    Regards,

    michal

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 06, 2005 at 04:59 AM

    Check whether your queues are activated or not (a step from installation guide).

    If your message size is big then configure the ABAP profile parameters as per OSS Note 664107

    regards

    Shravan

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 06, 2005 at 05:12 AM

    Hi Chemmam,

    The file adapter is picking up the file and deleting the same.The problem should be in mapping or the receiver adapter configuration.

    Check the following things.

    1.In design time(repository) check whether the mapping between the two data types are perfect.Check the same by using test tab and execute option.

    2.Then go to the reciver SAP r/3 business system and go to transaction SM59.Check whether the a connection is established between the receiver system and the Intergration server.

    Create connections by giving the log on parameters of the XI server and the program ID and test the connection.

    3.If the test connection is perfect , then go to receiver R3 system and try executing the RFC as stand alone by giving appropriate inputs.

    4.If that is working fine.Then check for your configuration settings.The Comunication channel between XI and Receiver SAP R/3 should be under the SLD registered business system while the sender communication channel(File adapter) should be under a service.

    5.In receiver communication channel check for the log on parameters of the receiver SAP system.

    Hop this helps you in locating the root cause.

    regards,

    aravindh.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Dec 06, 2005 at 07:08 AM

    Hi,

    All the conditions in the replys are satisfied.

    Still the same error is continuing.

    Chemmam

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi,

      There are a sequence of steps mention in <b>SAP XI TroubleShooting Guide</b> in service market place. Follow the steps mentioned in the guide and check the real cause of the error. Possible reasons of the error and are also mentioned in the Guide.

      Regards,

      Siva Maranani

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.