Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Yellow Error when loading data attached to InfoSource 0PLANT_ATTR

This load works for BW 3.1, but not for BW 3.5, the yellow status shows (245 from 245 Records), but never complete. Clicking Status button in Monitor shows the msg below in between two dashed lines:

-


Data records were selected in the PSA

Diagnosis

Data records were marked as incorrect in the PSA.

System response

If error messages exist for the data records, the corresponding data packets were not updated using the PSA.

Procedure

Go into the PSA maintenance for the request and read the logged messages.

You find the relevant messages for each record in the PSA table by double-clicking on the status of the record.

Where necessary, edit the incorrect records or remove the error in another way.

Post the incorrect data packets manually.

Note that you are only permitted to edit and manually update the request if it is not contained in the request list in the InfoCube (see InfoCube administration). Where necessary, first delete it from the InfoCube.

-


Clicking Details button in Monitor shows 1st yellow error "Data Package 1 : arrived in BW ; Processing : Data records for package 1 selected in PSA - 0 er" under the yellow color folder "Transfer (IDocs and TRFC): Missing messages or warnings"

This loading works for the InfoSource 0PLANT_TEXT though.

Message was edited by: Kevin Smith

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 01, 2005 at 11:46 PM

    Kevin,

    In the monitor (Tran RSMO), find your job, force it to red by clicking on the technical status button. Then, under RSA1, modeling, PSA, find 0PLANT and under that find the PSA and right click and select change. You should be able to edit it. Just pick one valid sales organization and paste it into all the records and hit save. Once you exit the PSA, right click and select "Start update immediately" and it will restart the job.

    Don't forget to assign points.

    Abdul

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 01, 2005 at 10:13 PM

    Kevin,

    Please post what you see under the "Details" tab. If you expand the tab for "Processing" - do you see any error messages. Expand all the sub tabs within processing and you will see the record number and the error message for that record. Also, under SM58, check the status of the RFC whether the data transmission was successful. Also, check if there any locks under SM12 when running this master data load.

    Abdul

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      hey Abdul,

      Yes, under Details tab, there is a yellow folder called

      "Processing (data packet): Warning received",

      the 1st yellow folder under which (above one) is called

      "Update rules ( 245 -> 490 Records ) : Warning received ",

      1st yellow folder under which (the above one) is called

      "Data records for package 1 selected in PSA - 0 error(s) ", then all lines of yellow Record errors shows line by line, 1st one is called

      "Record 1 :Plant 0001 : No sales organization found; Local currency cannot be checked", 2nd one is called

      "Record 2 :Plant 0002 : No sales organization found; Local currency cannot be checked", and etc.

      I check SM58, there are four records under my name, but the time occurred pretty ealier in this morning while I encountered the yellow errors on this late afternoon. I checked SM12, there are quite a few locked entries under my name, but still the time occurred at noon time while I got these yellow errors on this late afternoon.

      Any idea for the yellow record error?

      Thanks alot!

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 01, 2005 at 11:17 PM

    Couple of things I would recommend.

    Just to narrow out the true error - find out how many records are there in PSA. If there are not many, edit the PSA and populate the sales organization for all the records manually and under the status tab, click on the start update button and see if this works. If it does, then we have to have the sales organization field populated by the extractor. Looks like the sales organization is required for further processing and validation of the data related to local currency. If this field is not being populated, use CMOD and populate it.

    If you do not have any loads running, delete all the lock entries in SM12 for your id/data target.

    Abdul

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      hey Abdul,

      We've got 245 records in PSA, yeh, sales organization field for each record is blank. But in PSA, I am not able to find any button that I can do the edit/change. Could you give me a hint on how to edit the PSA?

      You do help a lot!

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.