Skip to Content

CHIP showing No Content in landing page -HR Renewal 1.0 FP4 CHIPS keeps on showing as loading

Hello ,

We are implementing HR renewal 1.0 (FP4). With Separate GW and ECC server , we have our add on GW  deployed .

GW has SAPGW_FND

ECC has HR Renewal packages .

We are trying to configure the landing pages for Employee  . The suite page builder admin URL works when opened from  GW and chips can be seen.

GW System Details Screenshot-1

Backedn ECC System

Upgraded :UI Add on SP08

Notes Applied - 1961957 , 1942166.

On accessing – the Employee landing Page using URL

http://Host:port/sap/bc/ui5_ui5/sap/ARSRVC_SUITE_PB/main.html?page=HREMPLOYEE

 

The ISSUE is – CHIPS are just  showing  though but NOT loading and No content appears inside this. The green bar appears on each CHIP and keep moving .

On Debugging in Chrome –

Host and port in the above screenshot is GW Host and Port – which looks for UI5_ui5 node and try to find the HRSSS My INFO chip ..

I understand this CHIP content is not in GW but ECC – This service to access from GW comes under the Virtual service node under OPU/ODATA.

Just like this CHIP  - all the other CHIPS do not show  data as well .

System  Aliases in Gateway looks like this

All these services have been published from GW system with system alias being the ECC .

Srevices like PAGE PERS CUST / INFO /PERS  are using alias for the ECC system.

ODATA XML is generated when

http://GW:21080/sap/opu/odata/UI2/PAGE_BUILDER_CUST/Pages('SPB_PAGE_ADMIN')?$expand=Bags/Properties,PageChipInstances/Chip/ChipBags/ChipProperties,PageChipInstances/RemoteCatalog,PageChipInstances/ChipInstanceBags/ChipInstanceProperties

I am not sure what are we doing wrong. We have revisited the steps many times and not been able to fathom out the missing link.

Please  suggest.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Jun 17, 2014 at 12:10 PM

    When no content appears its due to alias, please can you check it check your config help.sap.com/hr_renewal follow here http://scn.sap.com/community/erp/hcm/blog/2013/07/14/steps-to-configure-hr-renewal-landing-page http://scn.sap.com/community/erp/hcm/blog/2014/04/16/configuration-of-suite-page-builder-ui5 http://scn.sap.com/thread/3422008 http://scn.sap.com/thread/3258765 is oData's are pointing to system alias of DEFAULT software version.? please correct it http://help.sap.com/erp_hcm_ias_2013_02/helpdata/en/ad/becc51e637c00ce10 000000a445394/content.htm?frameset=/en/e6/bccc51e637c00ce10000000a445394 /frameset.htm If you use FIORI and share PAGE BUILDER odata's then make sure you pick up the right oData using the PFCG role as discussed in our call. if you configure the oData's please test using the Gateway Client option in Activate and Maintain Services transaction and access a collection. If this works then your configuration is correct. Note: Also make sure that except oData /IWPGW/TASKPROCESSING  (or TASKPROCESSING) which is required for Task Lanes. All other oData's should be registered to DEFAULT software version. Only for Task oData you should use system alias for /IWPGW/BWF software version.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jun 17, 2014 at 06:56 PM

    Hello Sid ,

    We did that exactly , but our error is

    1. GET http://appesq.corp.intranet:21080/sap/bc/ui5_ui5/sap/hrpao_search_c/search_chip.xml 404 (NOT FOUND) shell.js:403
    1. 2014-06-17 13:44:47 Error 404 in response for URL /sap/bc/ui5_ui5/sap/hrpao_search_c/search_chip.xml - sap.ui2.srvc sap-ui-core.js:77
    1. 2014-06-17 13:44:47 /sap/bc/ui5_ui5/sap/hrpao_search_c/search_chip.xml: 404 NOT FOUND -  sap-ui-core.js:77
    1. GET http://appesq.corp.intranet:21080/sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MYSRV_G/myservices_chip.xml 404 (NOT FOUND) shell.js:403
    1. 2014-06-17 13:44:47 Error 404 in response for URL /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MYSRV_G/myservices_chip.xml - sap.ui2.srvc sap-ui-core.js:77
    1. 2014-06-17 13:44:47 /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MYSRV_G/myservices_chip.xml: 404 NOT FOUND -  sap-ui-core.js:77
    1. GET http://appesq.corp.intranet:21080/sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_LRNSOLN_G/learning_solution.xml 404 (NOT FOUND) shell.js:403
    1. 2014-06-17 13:44:51 Error 404 in response for URL /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_LRNSOLN_G/learning_solution.xml - sap.ui2.srvc sap-ui-core.js:77
    1. 2014-06-17 13:44:51 /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_LRNSOLN_G/learning_solution.xml: 404 NOT FOUND -  sap-ui-core.js:77
    1. GET http://appesq.corp.intranet:21080/sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_WRKFEED_G/HRESS_WRK_FEED_CHIP.xml 404 (NOT FOUND) shell.js:403
    1. 2014-06-17 13:44:51 Error 404 in response for URL /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_WRKFEED_G/HRESS_WRK_FEED_CHIP.xml - sap.ui2.srvc sap-ui-core.js:77
    1. 2014-06-17 13:44:51 /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_WRKFEED_G/HRESS_WRK_FEED_CHIP.xml: 404 NOT FOUND -  sap-ui-core.js:77

    2014-06-17 13:44:52 registerResourcePath ('sap/ui2/chips/tiles', '/sap/bc/ui5_ui5/ui2/tilechips/sap/ui2/chips/tiles/') - sap.ui.ModuleSystem sap-ui-core.js:77

    1. GET http://appesq.corp.intranet:21080/sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MY_INFO_G/myinfo_chip.xml 404 (NOT FOUND) shell.js:403
    2. 2014-06-17 13:45:11 Error 404 in response for URL /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MY_INFO_G/myinfo_chip.xml - sap.ui2.srvc sap-ui-core.js:77
    3. 2014-06-17 13:45:11 /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MY_INFO_G/myinfo_chip.xml: 404 NOT FOUND -  sap-ui-core.js:77

    THis is our GW HOst n Port.. Now my quesiton is Since we have HR renewal on ECC , CHIP content on ECC .., All we are doing is publishing this on GW by activating and mantaining services from GW.. Ecept TASKPROCESSSIng which uses software version - BWF , all other uses  system alias for ECC .

    PAGE PERS CONF CUST also are published on system alias of ECC .

    Per the chrome debugging it shows that is trying to find chip in

    /sap/bc/ui5_ui5/sap/HRESS_MY_INFO_G/myinfo_chip.xml -


    Our GW does not have the CHIP content ,it is because Basis deployed HR Renewal Package components on ECC ( UI / OData ) , as that comes in a package .


    How would GW find this CHIP in this path.. INstead GW  has virtual service node under OPU/ODATA where it pulls the CHIP Name and content.


    In our case the error is 404 .If we have the ECC HOst and POrt and try to access the URL under UI5_Ui5 for the chip content , it is there but then Use of GW does not deem correct.


    here is system alias creation. We have GW separate with RFC point to ECC.





    We have a tough time to figure the missing link . Any pointers would be appreciated .




    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Sandeep Sharma

      Hi Sandeep,

      Please let me know,  how did you  configured  the ECC system to direct  all requests to go  through web dispatcher.  

      We have configured, ECC, gateway and WebDipstcher system. Now we need to make our ECC system to direct all requests through webdispatcher system.

      Regards,

      Sunheer

  • Jul 01, 2014 at 04:07 AM

    Hi Sandeep,

    from the log it looks like the UI (UI5 contents are not accessible) that is the reason 404 error is coming.

    Check the ICF configurations are done correctly as per the documentation.

    Best regards,

    Suresh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Sandeep,

      external gateway scenario is supported and In external gateway scenario you can use web dispatcher.

      I guess the 404 error is coming because of the path can not be accessed:

      1. may be due to icf activation

      2. redirection from web dispatcher.

      But it is difficult to suggest without analyzing the behavior.

      Best regards,

      Suresh