Skip to Content
author's profile photo
Former Member

Fiori issue after complete configuration

Hi all,

i'm facing a problem with Fiori installation/configuration in hub configuration.

Frontend server -> Netweaver Gateway based on NW 740 ABA pl 5, BASIS pl 5

Backend server -> ECC6 EHP7 based on NW 740 ABA pl 5, BASIS pl 5

- UIX01EAP component installed on frontend server
- SRA002, SRA017, SRA018 component installed on backend server

- Trust RFC connection works fine to/from Netwaver Gateway.

- S_RFCACL authorization given to users involved in the activities.

- Roles of application component installed were given to application backend users

- Tcode /IWFND/MAINT_SERVICE on Gateway Server gives return code 200 to all the services imported from system alias:

- No roles where assigned to netweaver gateway users, as no role such as

SAP_SRA017_SD_SO_CR

SAP_SRA018_SD_SO_MON

SAP_HCM002_HCM_LVRQ_CR

exists on Netweaver Gateway.

When i start Fiori Launchpad Designer and login with a user existiing on both frontend and backend server, I can only see an empty screen, no application are loaded:

Tcode /IWFND/APPS_LOG result:

Can anyone help me to solve this issue?
I'm bumping my head against a wall...

Kind Regards
Massimo Solleretto.

Tags edited by: Michael Appleby

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Jun 06, 2014 at 06:59 AM

    Hi Massimo,

    You have to assign catalog roles(Technical Role), group roles(Business Role) and Gateway user role.

    Configuring Authorization Roles - User Interface Add-On for SAP NetWeaver - SAP Library

    Each app help page has the role name.

    App Implementation: Create Sales Orders - SAP Fiori Apps - SAP Library

    + SAP_SD_TCR_T_X1

    + SAP_SD_BCR_FIELDSALESREP_X1

    Regards, Masa

    SAP Customer Experience Group - CEG

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Dear Massimo,

      thanks you very very much for the details provided , we also had a similer kind of issue once after we have done some changes in system aliases . All tiles in our fiori launch pad went crazy (eye closed sign).

      We have cleared cache under above services which we have defined under LOCAL aliases and then issue got resolved.

      Cheers,

      Shanaka.