Skip to Content

HR Role comparison is incomplete for only two roles assigned to position

When we create new users ID in our HCM system then occasionally some user ID do not gets all roles assigned through position. I checked the background jobs for program RHAUTUPD_NEW and PFCG_TIME_DEPENDENCY which runs once daily in our HCM production system for user master comparison. RHAUTUPD_NEW program run at mid night and PFCG_TIME_DEPENDENCY run are 6am morning. Both background job ends with "HR comparison for role **ROLE1(removed actual role name)** is incomplete" and "HR comparison for role **ROLE2(removed actual role name)** is incomplete". This happening every day in the both job but when new users get created and assigned to position which have these both role then **ROLE1(removed actual role name)** and**ROLE2(removed actual role name)** role will not show up in there user master.

For Example: User Fatma was created on 1/19/2017 in system and assigned to the position which have the role. So she should have received all roles indirectly assigned based on position. However **ROLE1(removed actual role name)** and**ROLE2(removed actual role name)** were not showing in her user master (SU01). So for interim solution we are assigning both roles directly to this user.

Is anyone have had this issue? That only specific roles are not being added to user from position.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Jan 29, 2017 at 10:11 AM

    Hi Arvind

    Have you checked that there is nothing wrong with her 0105 subtype 0001 for User Id? I've seen cases where the value was set incorrectly and the User Id did not exist or was longer than 12 characters (truncated when PFUD runs) or someone set incorrect validity date.

    Is role being successfully assigned via PFUD HR Comparison to other users? If so, consider deleting the Position to Role Assignment and recreating.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 27, 2017 at 08:40 PM

    Thank you Colleen!

    With your comment we found that user were setup incorrectly in 0105 subtype 0001 for User Id. We corrected and it is working.

    Arvind

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded