Skip to Content

Enrollment failed in Afaria Client App AES in Android device

Hi all,

I have installed Afaria ssp portal,package server,enrollment server on the same Afaria server 7.0.I have created a enrollment policy and genereted a tiny url enrollment code and linked this policy to a static group..

Now when i go to the Afaria Client app (AES) which is preinstalled on my Android device and i enter the enrollment code generated using tinyurl(eg-tqx7vumx),it is showing a popup as "Enrollment failed"

Do we need to configure anything in the Afaria client app before writing the enrollment code??

Please help me to solve this problem??

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

6 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Dec 12, 2013 at 02:37 PM

    Hi,

    Any reason for not installing Afaria 7 sp4.

    Required more details

    Enrollment failed error could be for multiple reason.

    1. Connection problem on device

    2. Wrong Enrollment code url

    3. Device communication & enrollment setting not properly configured on afaria console

    4. Network Ports opening problem

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Jigar Salecha

      Hi,

      Yeah you can upgrade to Afaria7sp4 seem you already have purchase the license for afaria 7?

      Working with afaria 7 you need to install all hotfix at the same time and if you are installing Afaria7SP4 no hotfix required.

      I will suggest you the 1st step to go with Afaria7 sp4 if there is no problem from your end.

      Check for screenshot 2.

      Server address : 10.11.0.0 ( No need of Port to define)

      unauthorized virtual directory : aips

      ( aips_enroll ? did you change the name at the time of installation)

      authorized virtual directory : aips2_enroll

      ( aips2_enroll ? did you change the name at the time of installation)

      Also confirm the connection diagram ? its direct or from relay server .

      Mode of connection from device ? Internet or corporate wifi.

  • Dec 13, 2013 at 07:01 AM

    Hi Chetan,

    Okay, I am upgrading it too SP4.

    1) Ya I changed both directory names at the time of installation

    2) I removed port number .....But even now enrollment failed

    3)There is no relay server

    4)Mode of connection from device -corporate wifi.-------Is this creating problem???


    Also what do u mean by Network Ports opening problem.How to check that???



    is GCM compulsory????I am using it..



    Waiting for Your response



    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      HI,

      I will suggest you once you complete the Afaria7 sp4 installation.

      Afaria 7 sp4 will resolve most of the problem

      1. its ok to test with WIFI no problem with it.

      2. Yes GCM is required for sending notification on device

      3. Port 5228 should be open from afaria server for the same.

      I will suggest you to 1st install afaria 7 sp4 and check

  • Dec 13, 2013 at 10:50 AM

    But in my Afaria server,i am hiving C2DM and not GCM

    How to proceed??

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      That because you are on Afaria 7 you need to install hotfix for the same to get GCM on Afaria console.

      That the reason i had suggested to install Afaria 7 SP4

  • Dec 13, 2013 at 12:22 PM

    okkk.I have put it for ugradation to sp4

    Just one conceptual question


    While creating enrollment policy, i selected portal only as NO and i got a tiny url.

    So while enrolling from device ,sholud i put this tiny url as enrollment code and should i upgrade it in web.config of afaria server??

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Dec 31, 2013 at 09:54 AM

    Hi,

    Close the discussion if its resolved

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Dec 13, 2013 at 08:59 AM

    HI chetan,

    Thanks for your help...

    I am upgrading it to sp4.

    Once done will revert back to you.

    I am not able to telnet port 5228 from the same Afaria server.So is this port close .Is this port is the reason because of which,I am not able to enroll.How to open it???

    I am able to telnet port 3007.

    And sorry,GCM is actually not used by me??Is it compulsory???

    Waiting for Your response

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded