Skip to Content

SOAP receiver channel, file data getting missed

Hi Experts,

We have one idoc to SOAP scenario.We are calling third party web service and placing the file at their local tool.The local tool will validate the XSD and process the file if XSD is correct.

Now the issue is whenever we are sending the file to third party,they are not receiving the messageheader feild ( first feild in xsd) ,hence file is not getting processed at their end.

If I check PI receiver channel or adapter engine, the output file is having header and correct.

So seems something is happening while calling webservice.

I would really appreciate your inputs on it.

We are not using any specific setting in SOAP channel.

The SOAP action is the web method which we are calling in this case.

The error at third party side is

Error=Invalid Message
Received

XML in message does not match schema at line 1 character 41
The element 'schedule' has incomplete content. List of possible elements
expected: 'messageHeader'.
Schema Validation Failed: XML in message does not match schema at line 1
character 41.
The element 'schedule' has incomplete content. List of possible elements
expected: 'messageHeader'.

Regards,

Varinder Singh

Capture.JPG (25.9 kB)
Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

4 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 20, 2013 at 07:28 PM

    Vikram,

    Can you provide the xml sent from SOAP and the xml received at third party web service.

    Regards,

    Pranav

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 20, 2013 at 08:30 PM

    Hi Vikram,

    You said you call a SOAP service? Why is then a file placed somewhere? Can you please explain in more detail? Did you get a WSDL from the called SOAP service which you used in PI?

    Best Regards

    Harald

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Harald,

      We are using the XSD in PI which is being used by the third party tool.

      Now, for connecting to that tool, we are going via web service.

      With SOAP channel we are going for one particular web method and trying to post the file.

      We are not using the WSDL from SOAP service but the XSD being used in PI is similar to SOAP service WSL.

      Regards,

      Vikram

  • Posted on Nov 21, 2013 at 04:08 AM

    Hello,

    Please try executing your request externally by using SOAPUI. After doing this, compare the request generated by SOAPUI to the request that XI is sending. There are some webservices (at least in some of my projects) that are strict with namespace prefixes and would not accept the ns0 generated by PI message mapping.

    Hope this helps,

    Mark

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Dec 02, 2013 at 04:26 PM

    Hi All,

    It was the issue with reciever web service.

    They have refernce from two namespaces and that was missing in the file,sent by PI.

    After web service update,it is working fine.

    Thanks for your support.

    Regards,

    Vikram

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.