Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Problem when using 'startsap'

Hello,

I have a problem when attempting to use 'startsap'. I know that it was working after the install process finished. I was able to login and see the webpage at port '50000'. But since that time I have rebooted the computer and I have not been able to restart it.

I am working through the problems but I have come across one that I can't find and answer for.

When I use 'starts' I get the following error.

Starting SAP Instance JC00

-


Startup-Log is written to /home/mpinhorn/startsap_JC00.log

Startup of Instance failed

See /home/mpinhorn/startsap_JC00.log for details

Then in the 'startsap_JC00.log' file I get the following.

Trace of system startup/check of SAP System J2E on Wed Oct 12 14:42:07 NDT 2005

Called command: ./startsap

Starting SAP Instance JC00

-


SAP-R/3-Startup Program Rel 640 V1.8 (2003/04/24)

-


Starting at 2005/10/12 14:42:08

Startup Profile: "/usr/sap/J2E/SYS/profile/START_JC00_skinner"

(3235) SETENV LD_LIBRARY_PATH=/usr/sap/J2E/JC00/j2ee/os_libs:/usr/sap/J2E/JC00/j

2ee/os_libs/

Setup Environment Variables

-


(3235) SETENV SHLIB_PATH=/usr/sap/J2E/JC00/j2ee/os_libs:

(3235) SETENV LIBPATH=/usr/sap/J2E/JC00/j2ee/os_libs:

Execute Pre-Startup Commands

-


(3235) Local: rm -f jc.sapJ2E_JC00

(3235) Local: ln -s -f /usr/sap/J2E/JC00/j2ee/os_libs/jcontrol jc.sapJ2E_JC00

Starting Programs

-


(3240) Starting: local jc.sapJ2E_JC00 pf=/usr/sap/J2E/SYS/profile/J2E_JC00_skinn

er

(3235) Waiting for Child Processes to terminate.

(3235) **** 2005/10/12 14:42:18 Child 3240 terminated with Status 66 . ****

(3235) **** No more Child Processes to wait for.

(3235) Parent Shutdown at 2005/10/12 14:42:18

Execute Post-Shutdown Commands

-


(3235) Exiting with Return-Code 3. (No more child processes)

Can somebody help me ?

Thanks

Matthew

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 13, 2005 at 12:04 PM

    Hello Matthew,

    Check the logs in /usr/sap/J2E/JC00/work directory, especially those updated at the last startup. There should be a more detailed error message about the problem.

    You may have a look at note 764417, which gives information for troubleshooting some of the most common problems with J2EE Engine.

    Kind Regards

    Vyara

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.