Skip to Content

HANA, express edition, Web IDE Error Loading Plugins

Dear experts,

I successfully installed the HANA, express edition, server and applications with the binary installer and generally it works like a charm. However, when I start the Web IDE, I get the following list of error messages:

Has someone come across this before and was able to solve it? Do I have to add those plugins manually?

Many thanks for any help in advance

Frank

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Former Member

    Hi Frank,

    I am getting the same error. Could you please let me know how did you solve this issue and explain the solution in detail.

    Thanks

    Shashi

  • Hi Folks,

    Any resolution to this issue. We just upgraded HANA Express 2.0 on AWS provisioned through CAL from SP2 to SP3. WebIDE takes forever to load and then we have these issues.

    Thanks,

    Jay

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • Best Answer
    Jun 13, 2017 at 08:04 AM

    As it turned out, this was in fact a certificate issue. After Providing OpenSSL certificates for domains defined in HANA XSA the Web IDE is working perfectly fine.

    Best regards

    Frank

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Nov 08, 2017 at 12:03 PM

    The error is due to the certificate which is not valid because self-signed.
    You must go with your browser to the indicated addresses and accept the exception about this certificate
    https://hxehost: 51012 (you do not need to enter the full address, just the host name (hxehost) and the port number)
    https://hxehost: 51025
    https://hxehost: 51026

    (Read which ports are indicated on the message)

    Rémi CARLIER

    PROGEDYS

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 16, 2017 at 06:03 PM

    Hello Frank:

    I haven't seen this problem myself, but I found a reference to the problem here: https://help.hana.ondemand.com/webide/frameset.htm?24e5cb834cfd43d1ad811997a4caa60c.html under "SAP Web IDE Fails to Load". It suggests that you append the URL parameter "settings=ignore" to the WebIDE URL. For more on that parameter, see section 13.3.2 of the XSA Developer's Guide (http://help.sap.com/hana/SAP_HANA_Developer_Guide_for_SAP_HANA_XS_Advanced_Model_en.pdf).

    Regards,

    Carl

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 20, 2017 at 06:48 PM

    Hello Frank,

    How did you see the error messages?

    I can log into Web IDE, but it just hangs saying "Loading....."

    Thank You

    Scott

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 08, 2017 at 01:32 PM

    Hi

    I have the same problem. I am using Internet explorer and have used the F12 debug mode.

    https://hxehost:53075/watt/index.html?settings=delete   HTTPS   GET   200   text/html
    /watt/resources/sap/watt/bootstrap.js   HTTPS   GET   200   application/javascript
    /watt/sap-ui-cachebuster   HTTPS   GET   404     348 B   15 ms   XMLHttpRequest
    /watt/resources/sap/watt/saptoolsets/common/plugin/ide/css/MainLayout.css   HTTPS   GET   200   
    /watt/resources/sap/watt/lib/requirejs/require.js   HTTPS   GET   200   application/javascript   
    /watt/resources/sap/watt/core/Global.js   HTTPS   GET   200   application/javascript   2.93 KB   47 ms   <script>/watt/resources/sap/watt/core/Core-preload.js   HTTPS   GET   200   application/javascript   
    /watt/env.json?settings=delete   HTTPS   GET   200   application/json   1.06 KB   16 ms   XMLHttpRequest
    /watt/resources/sap/watt/preload/themes/sap_flat/library.css   HTTPS   GET   200   text/css
    /resources/sap-ui-core.js   HTTPS   GET   502

    The third line has a not found 404

    The last line is a 502 suggesting some kind of intermediate proxy is at fault. I have tried the following without success:

    • 3 different browsers
    • restarted the webide service
    • used the ?settings=ignore and ?settings=delete
    • made sure the browser cache is clear
    • only one tab open
    • tried compatibility mode

    Not sure what to check next ?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Sep 13, 2017 at 11:57 PM

    Hello

    Iam having same problem of ''....loading'''...whats the resolution ?

    thanks

    Vishnu

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded