Skip to Content
avatar image
Former Member

Explorer not working in SAP BI mobile 5.0.13

I recently installed server version 4.1 SP1 patch 2, and I can see my information spaces in BI Mobile version 5.0.13 (this is not SBO Explorer, but SAP BusinessObjects Mobile). Every time I tap on one of the information spaces, I get "Error Opening Session" with an ok button, then a black screen. I'm logged in as the administrator, and the spaces work fine in the regular web browser, and work in SBO Explorer, but I was under the impression that this version of BI Mobile would be able to open explorer infospaces.

Anyone else seen this issue? Searching for "Error Opening Session" has been fruitless.  Maybe I just have to wait until 5.1.xxx shows up?  Alternatively, does anyone have this working, and did you do anything special to make it work?

Thanks in advance.

Matthew

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Nov 08, 2013 at 12:08 AM

    Matthew,

        I would dis-agree, it's NOT a BUG.  I just upgraded one of out test iPAD to 5.0.13 and everything works great.  Our demo BI 4.1 w/ SP1 server has Crystal, WebI, Explorer, Explorer views and Dashboards.    The problem could related to IOS v7.x, all our iPAD's are still running IOS 6.

    What IOS ver are you running ?

    Regards,

    Ajay

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Ajay,

      How would you define a bug in environment. If a application crashes in this case white screen for something when the access is not a problem then either its a Bug or its not a supported platform (Still kind of a bug from user perspective)

      However checking into 5.1.13 release info which is most recent release its supported in IOS 7. So most likely this is a bug which needs to be perused with the SAP support..

      What's New in Version 5.0.13

      • iOS7 compatibility
      • Support for SAP BusinessObjects Explorer
      • Support for SAP Lumira Server and Lumira Cloud

      https://itunes.apple.com/us/app/sap-businessobjects-mobile/id441208302

  • avatar image
    Former Member
    Nov 07, 2013 at 08:50 PM

    Is it happening for explorer only or reports also are affected?

    Does all the infoview show the same behavior?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      This behavior clearly indicate towards a bug in the app.

      I will suggest to create a support case with SAP and the support engineer should be able to give you ADAPT if bug is already identified or they can create a new ADAPT for it if its a new bug..

  • avatar image
    Former Member
    Nov 20, 2013 at 12:05 PM

    Matthew, I am experiencing exactly the same problem. I am running 5.0.13, and the same problem occurs on ios6 and ios7 iPads.

    Did you manage to find a solution?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 15, 2014 at 07:26 PM

    Has anybody got a solution to this issue?  I am getting the same issue.  I am getting the error opening session (MOB 06010) (HTTP 500).

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded