Skip to Content
avatar image
Former Member

Error when using Universe 3.x / 4.x and Windows AD authentication

When I create a new document using a Universe 3.x or 4.x I cannot connect using Windows AD authentication. Using Enterprise and our standard Administrator user it works fine, but with Windows AD the following error is displayed.

Could not connect to Central Management Server (CMS).

Active Directory Authentication failed to log you on.

Please contact your system administrator to make sure you are a member of a valid mapped group and try again. If you are not a member of the default domain, enter your user name as UserName@DNS_DomainName, and then try again.

(FWM 00006)

Is there some extra configuration needed on the Business Objects side? I have no problem using other client tools like Universe Designer or Webi Rich Client from the same PC with the same user. I've tested with 3.x and 4.x systems with the same issue on each.

Thanks.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    Sep 24, 2013 at 10:28 AM

    Hi,

    Did you configure the .ini file as decribed in the help documentation? http://help.sap.com/businessobject/product_guides/vi01/en/vi1_0_11_user_en.pdf

    See section "4.8.1 Connecting to a universe datasource" where it discusses:

    "To use the Windows AD authentication mode to connect
    to the CMS, append the following two entries in the SAPLumira.ini file located at: <Lumira_Install_Dir>\SAPLumira\Desktop "

    Regards,

     

    H

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded