Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

SAP HANA Studio setup:

In Startup Focus Course 201, I am INSTALLING SAP HANA COMPONENTS, by following "Hands on HANA - An Installation Tutorial". The first six steps are fine. However, at step 7, after start HANA Studio and arrive at the Administrative Console view or perspective, the Navigator panel does not show up. Hence, I could not add system. Thank you in advance for a quick help.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 01, 2013 at 05:14 PM
    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 04, 2013 at 03:33 PM

    The answers, for SAP STARTUP FOCUS member (http://training.startups.saphana.com/):

    1. in Course 201 - Installing SAP HANA Components, find Expert's Tip (in a box highlighted with white color) which says: "The best and most enduring resource for engineers who need to establish a development environment is this blog, posted in the SAP HANA Developer Center on SCN. Follow the blog carefully ..."
    2. click that "this blog", you come to Get your own SAP HANA, developer edition on Amazon Web Services (http://scn.sap.com/docs/DOC-28294), follow Part 3 - Download and install SAP HANA Studio and SAP HANA Client;
    3. start the SAP HANA Studio that is installed at your computer, open the Navigator panel by going to the tool bar option Window -> Show View -> Navigator.

    Cheers,

    Beiwei

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Further question

      I tried to add system by following "Get your own SAP HANA, developer edition on Amazon Web Services" "Part 4 - Connect to your SAP HANA, developer edition server on AWS" (http://scn.sap.com/docs/DOC-28294). Supposingly, at last, "Click "Finish", wait to the system connection to appear in you Navigator panel with a green status icon and you are officially done!

      • However, occasionally this works, but soon lost the connection.
      • I tried to delete this system that lost connection and then add system, several time, but ended up with an error message: "The system is not reachable, the login data could not be considered."

      How to solve this issue? Your quick help is highly appreciated!

      Beiwei

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.