Skip to Content
author's profile photo
Former Member

Problems with SAP instalation

I am doing research work on SAP R/3.

I got the IDES R/3 4.7x2.00 installation for Windows 2000/2003 server with MS SQL Database.

Because I need to install J2EE Add-in, I have to upgrade SAP_BASIS and SAP_ABA module from level 38 to 41.

I have done this one month ago with no problem. But I had to reinstall SAP system (with out MS SQL server and OS) once again.

Now I separately upgraded SAP_BASIS from level 38-39 and 39-40. When I tried to upgrade (I use SPAM version 00019) from level 40-41 computer (OS) went down in the middle of DDIC_ACTIVATION. I tried to run OCS Queue again (it started on DDIC_ACTIVATION), but the result was the same.

What could chouse this problem?

Pleas give me some suggestion.

Regards, Mihail

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

2 Answers

  • author's profile photo
    Former Member
    Sep 20, 2005 at 10:09 AM

    Hi Mihail,

    1. Please check if you have configure TMS properly.

    2.First upgrade SPAM and then apply patches.

    Reply back,

    Rgs

    vikas

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Vikas,

      Thank you for your answer. Sorry that it took me so long to replay.

      In meanwhile I "solved the problem", I installed latest SPAM version(19). But there was still no success. Than I tried to run SAP_BASIS package update for several times and at the end it installed properly. The same problem occurred with SAP_ABA upgrade and I solved it same way.

      Thanks again that you took your self a time to answer on my post.

      Best regards,

      Mihail

  • author's profile photo
    Former Member
    Sep 28, 2005 at 09:45 AM

    Hei,

    I just figure out that I search more information. Could you please check my lastest entry ( ides-installation---database-instance-for-ms-sql ) and see if you see a solution for the problem that during the database instance installation the startsap does not want to run ?

    Below the log entry. Even it might be the trouble but the patch changes it signs for folders from '\' to '/' as you can see.

    INFO 2005-09-28 04:38:00 [iaxxbrunas.cpp:204]

    CIaRunAsUser::run_impl()

    See 'D:\usr\sap\IMP\SYS\exe\run/startsap name=IMP nr=01 SAPDIAHOST=imp' output in 'C:\Program Files\sapinst_instdir\ECC_50_ABAP_NUC\DB\startsap.log'.

    TRACE [iaxxbrunas.cpp:227]

    CIaRunAsUser::run_impl()

    ProgramReturnCode='-1' means error.

    ERROR 2005-09-28 04:38:00 [iaxxbrunas.cpp:268]

    CIaRunAsUser::run_impl()

    MOS-01012 PROBLEM: 'D:\usr\sap\IMP\SYS\exe\run/startsap name=IMP nr=01 SAPDIAHOST=imp' returned with '-1' which is not a defined as a success code.

    Thanks for any help.

    BR, Volker

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded